ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

29.12.06 N 11/2-10/15076-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо тимчасового ввезення вантажних транспортних засобiв громадянами

     До Держмитслужби України надходять запити митних органiв стосовно контролю за вантажними транспортними засобами, якi тимчасово ввозяться громадянами на митну територiю України та їм належать.

     Повiдомляємо, що пунктом 5 Правил ввезення транспортних засобiв на територiю України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 31.05.94 N 341 передбачено, що ввезення транспортних засобiв для тимчасового користування здiйснюється пiд зобов'язання про їх зворотне вивезення у зазначений термiн.

     Дiя Технологiї прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженої наказом Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України вiд 24.11.03 N 297/793, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 09.12.03 за N 1133/8454, не поширюється на вантажнi транспортнi засоби.

     Розпорядженням Голови Держмитслужби України вiд 06.05.06 N 55/1-р (далi - Розпорядження) визначено порядок внесення до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України вiдомостей та вiдмiток при пропуску через митний кордон України транспортних засобiв, що тимчасово ввозяться на митну територiю України пiд письмове зобов'язання про зворотне вивезення, продовженнi строку тимчасового ввезення та зворотному вивезеннi таких транспортних засобiв.

     Керiвникам митних органiв пiд особисту вiдповiдальнiсть забезпечити належний контроль за вантажними транспортними засобами, якi тимчасово ввозяться громадянами на митну територiю України iз застосуванням положень Розпорядження.

Перший заступник Голови Служби Р.А.Черкасський